Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z czereśniami, amaretto, budyniem waniliowym i cynamonem. Tego nie może zabraknąć w Twojej kuchni! Spróbuj koniecznie, a na pewno na stałe wpisze się w Twoje menu imprezowe!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14366
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5943
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14366
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5943
Składniki
Czereśnie odsączamy. Część soku z czereśni przelewamy do garnuszka, resztę przelewamy do osobnego pojemnika. Do pojemnika wsypujemy budyń waniliowy i dokładnie mieszamy, całość przelewamy do zagotowanego soku i gotujemy budyń. Do ugotowanego budyniu dodajemy czereśnie, amaretto i dokładnie mieszamy. Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w malakserze, dokładnie miksujemy i gotowym ciastem wykładamy formę do pieczenia.
W malakserze umieszczamy wszystkie składniki na kruszonkę i miksujemy. Budyń w połączeniu z czereśniami i amaretto przelewamy do wyłożonej ciastem blaszki. Na górę nakładamy wcześniej przygotowaną kruszonkę. Tak przygotowane ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta, ubijamy śmietankę kremówkę z cukrem pudrem na sztywną pianę. Masę nakładamy na górę ciasta i posypujemy kawałkami czekolady. Gotowe!