Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z czereśniami, amaretto, budyniem waniliowym i cynamonem. Tego nie może zabraknąć w Twojej kuchni! Spróbuj koniecznie, a na pewno na stałe wpisze się w Twoje menu imprezowe!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 784
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10374
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4701
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 784
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10374
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4701
Składniki
Czereśnie odsączamy. Część soku z czereśni przelewamy do garnuszka, resztę przelewamy do osobnego pojemnika. Do pojemnika wsypujemy budyń waniliowy i dokładnie mieszamy, całość przelewamy do zagotowanego soku i gotujemy budyń. Do ugotowanego budyniu dodajemy czereśnie, amaretto i dokładnie mieszamy. Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w malakserze, dokładnie miksujemy i gotowym ciastem wykładamy formę do pieczenia.
W malakserze umieszczamy wszystkie składniki na kruszonkę i miksujemy. Budyń w połączeniu z czereśniami i amaretto przelewamy do wyłożonej ciastem blaszki. Na górę nakładamy wcześniej przygotowaną kruszonkę. Tak przygotowane ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta, ubijamy śmietankę kremówkę z cukrem pudrem na sztywną pianę. Masę nakładamy na górę ciasta i posypujemy kawałkami czekolady. Gotowe!