Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z czerwoną porzeczką i jagodami

Ciasto z  czerwoną porzeczką i jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 7381

Dodano:

Odsłon: 14936

Bardzo smaczne i proste w wykonaniu ciasto, można go piec niemal z każdymi sezonowymi owocami.

Składniki

  • 1.5 szklanki mąki tortowej
  • 3/4 szkl. cukru
  • 4 jajka
  • 7 łyżek oleju
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka obranych czerwonych porzeczek
  • 1 szklanka jagód
  • opcjonalnie cukier puder do posypania
  • zapach rumowy lub cytrynowy
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Miksować ok.10 minut, dodać olej i dalej miksować jeszcze ok. 5 minut. Masa powinna być bardzo puszysta. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, zapach i wymieszać drewnianą łyżką do połączenia się składników. Kwadratową formę wyłożyć papierem do pieczenia , wyłożyć ciasto, a na ciasto wymieszane owoce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st.C i piec ok.45 minut. Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem lub zalać tężejącą owocową galaretką. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchnianatki 04 sierpnia 2013 A ja polecam torcik pomarańczowy:)
http://kuchnianatki.blogspot.com/2012/12/pomaranczowy-torcik.html

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 31 lipca 2013 Jasienko masz racje, aż szkoda było mi go kroić. Niestety na zdjęciu głównym jest taki mały kawałek ciasta , bo nie zdążyłam zrobić większego, za dużo było łasuchów. :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń