Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto w pierwotnej wersji robiłam z marchewką i nazywało się "Marchwiarz" jednak tym razem spróbowałam zrobić z dynią i wyszło mniamuśne ;) Robi się je niezwykle szybko :)
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 64
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 68
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 64
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 68
Składniki
Jajka i cukier utrzeć. Dodać mąkę, olej, sodę, proszek do pieczenia, kakao, cukier waniliowy i przyprawy wszystko razem dokładnie wymieszać. Na końcu dodać bakalie i startą dynię delikatnie wymieszać.
Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać np. kokosem, przełożyć ciasto wyrównać i piec w 180 stopniach ok 45-55 minut. Ciasto po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Smacznego