Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do każdego ciasta dodaję olej z pestek winogron, z racji tego że ma neutralny smak. Owoce do ciasta i przyprawy mogą być dowolne, wedle własnego uznania. Dodatkowo posypałam wierzch ciasta gotowymi płatkami czekoladowymi.
Wbić dwa całe jajka do miski.
Wsypać cukier brązowy do miski.
Dokładnie zmiksować na puszystą masę.
Do masy dodać konfiturę z czarnej porzeczki.
Ponownie dokładnie wszystko zmiksować.
Następnie dodać olej z pestek winogron, ponownie miksując całą masę.
Dodać cynamon mielony.
Dodać mielony kardamon.
Dodać proszek do pieczenia i mąkę tortową.
Dodać szklankę mleka do masy.
Wszystko dokładnie zmiksować na jednolitą masę.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać zawartość ciasta.
Obrać 3 gruszki świeże, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki, a następnie poukładać na ciasto.
Wierzch posypać gotowymi płatkami czekoladowymi.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 45 minut.
Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem. Smacznego !
Makaron i kurczak można podawać na tysiąc sposobów, oto jeden z nich... Pyszn...
Odsłon: 13150
Mąż jest na diecie ketogenicznej, taki deser nie tylko syci ale również zaspo...
Odsłon: 871
Pysznym młodym ziemniakom wystarczy tylko lekkie podkreślenie smaku!
Odsłon: 882
Bardzo smaczne bułeczki nadziane farszem z pieczarek, suszonych pomidorów i c...
Odsłon: 3789
Ten przepis szczególnie warto wypróbować, pierogi smakują wybornie.
Odsłon: 28
Wspaniałe i smaczne danie na przekąskę lub obiad.
Odsłon: 27
Lekkie ciasto, kwaskowe jabłka i dużo słodkiej kruszonki to połączenie idealn...
Odsłon: 19
Pysznym młodym ziemniakom wystarczy tylko lekkie podkreślenie smaku!
Odsłon: 882
Bardzo smaczne bułeczki nadziane farszem z pieczarek, suszonych pomidorów i c...
Odsłon: 3789
Ten przepis szczególnie warto wypróbować, pierogi smakują wybornie.
Odsłon: 28
Wspaniałe i smaczne danie na przekąskę lub obiad.
Odsłon: 27
Lekkie ciasto, kwaskowe jabłka i dużo słodkiej kruszonki to połączenie idealn...
Odsłon: 19
Składniki
Wbić dwa całe jajka do miski.
Wsypać cukier brązowy do miski.
Dokładnie zmiksować na puszystą masę.
Do masy dodać konfiturę z czarnej porzeczki.
Ponownie dokładnie wszystko zmiksować.
Następnie dodać olej z pestek winogron, ponownie miksując całą masę.
Dodać cynamon mielony.
Dodać mielony kardamon.
Dodać proszek do pieczenia i mąkę tortową.
Dodać szklankę mleka do masy.
Wszystko dokładnie zmiksować na jednolitą masę.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać zawartość ciasta.
Obrać 3 gruszki świeże, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki, a następnie poukładać na ciasto.
Wierzch posypać gotowymi płatkami czekoladowymi.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 45 minut.
Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem. Smacznego !
Przepisy Desery
Desery
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Ciasto Lodowe Ombre
Desery
Drożdżówki z porzeczkami
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Lekkie ciasto, kwaskowe jabłka i dużo słodkiej kruszonki to połączenie idealn...
Odsłon: 19
Ciasto Kaszak
Kaszak to ciasto na bazie kaszy manny, które możesz wykonać bez pieczenia – z...
Odsłon: 19615