Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności z chrupiącą bezą :)
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Wykonanie spodu; Margarynę roztopić i wystudzić. Połączyć z przesianą z proszkiem mąką, żółtkami, esencją waniliową i cukrem. Rękoma zagnieść ciasto, trwa to dosłownie minutę. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą formę. Piec 20 minut w 160* Na upieczone ciasto, jeszcze gorące, wyłożyć dżem z jabłek i bezę. Wykonanie bezy; Białka zmiksować na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Masa ma być sztywna i szklista. Bezę wyłożyć na konfiturę z jabłek. Całość piec 20 minut w 160*