Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne maślane ciasto z prażonymi jabłkami pachnącymi cynamonem i słodką kruszonką.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30930
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4514
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1142
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30930
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4514
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1142
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w dość dużą kostkę. Upraż na patelni z łyżeczką masła i cynamonem. * Uprażenie jabłek zajmie ok. 10 min lub krócej w zależności od rodzaju jabłek. Jabłka mają lekko zmięknąć ale nie rozpaść się, tylko pozostać w kawałkach. Uprażone jabłka przełóż na talerz żeby szybciej wystygły.
Kruszonka: wszystkie składniki rozetrzyj w dłoniach do uzyskania okruchów.
Miękkie masło utrzyj z cukrem przez kilka minut. Dodaj po jednym jajku, po każdym miksując dokładnie aż cukier się rozpuści. Przesiej do miski mąkę wymieszaną ze skrobią i proszkiem do pieczenia. Zmiksuj aż wszystko dobrze się połączy. Ciasto przełóż do tortownicy której dno wyłożone jest papierem do pieczenia. Na ciasto poukładaj uprażone kawałki przestudzonych jabłek i powciskaj je lekko w ciasto. Całość posyp kruszonką. Piecz przez ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180°C (grzałka góra-dół)