Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne maślane ciasto z prażonymi jabłkami pachnącymi cynamonem i słodką kruszonką.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 518
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 574
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 518
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 574
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 129
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w dość dużą kostkę. Upraż na patelni z łyżeczką masła i cynamonem. * Uprażenie jabłek zajmie ok. 10 min lub krócej w zależności od rodzaju jabłek. Jabłka mają lekko zmięknąć ale nie rozpaść się, tylko pozostać w kawałkach. Uprażone jabłka przełóż na talerz żeby szybciej wystygły.
Kruszonka: wszystkie składniki rozetrzyj w dłoniach do uzyskania okruchów.
Miękkie masło utrzyj z cukrem przez kilka minut. Dodaj po jednym jajku, po każdym miksując dokładnie aż cukier się rozpuści. Przesiej do miski mąkę wymieszaną ze skrobią i proszkiem do pieczenia. Zmiksuj aż wszystko dobrze się połączy. Ciasto przełóż do tortownicy której dno wyłożone jest papierem do pieczenia. Na ciasto poukładaj uprażone kawałki przestudzonych jabłek i powciskaj je lekko w ciasto. Całość posyp kruszonką. Piecz przez ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180°C (grzałka góra-dół)