Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciacho na zimno,przepis pani Ewy Wachowicz z książki"Ewa gotuje"ulubione
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 785
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22826
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15245
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4944
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45953
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 785
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22826
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15245
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4944
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45953
Składniki
Jabłka obieramy,kroimy w kostkę,wrzucamy do garnka,wlewamy wodę,gotujemy do momentu,aż utworzy się marmolada,następnie dodajemy cukier i cynamon,mieszamy.
Zdejmujemy z ognia,do jabłek wsypujemy galaretkę i żelatynę,mieszamy aby nie było grudek.
Na dno tortownicy 25 cm wykładamy 2 warstwy biszkoptów,na to wylewamy połowę jabłkowej masy,następnie układamy biszkopty(2 warstwy) i wylewamy resztę masy.Ciasto wstawiamy do lodówki.Gdy dobrze zastygnie wyjmujemy i dekorujemy bitą śmietaną.