Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciacho na zimno,przepis pani Ewy Wachowicz z książki"Ewa gotuje"ulubione
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30921
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4467
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30921
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4467
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Składniki
Jabłka obieramy,kroimy w kostkę,wrzucamy do garnka,wlewamy wodę,gotujemy do momentu,aż utworzy się marmolada,następnie dodajemy cukier i cynamon,mieszamy.
Zdejmujemy z ognia,do jabłek wsypujemy galaretkę i żelatynę,mieszamy aby nie było grudek.
Na dno tortownicy 25 cm wykładamy 2 warstwy biszkoptów,na to wylewamy połowę jabłkowej masy,następnie układamy biszkopty(2 warstwy) i wylewamy resztę masy.Ciasto wstawiamy do lodówki.Gdy dobrze zastygnie wyjmujemy i dekorujemy bitą śmietaną.