Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w wykonaniu.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 771
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1917
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 427
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 771
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1917
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 427
Składniki
CIASTO: Cukier, margarynę, żółtka ucieramy, dodajemy dżem, kakao, proszek, mąkę i pianę z białek. Wszystko razem mieszamy i pieczemy bez papieru w formie o wymiarach 40cm x 25cm na 180 stopni.
KREM: Ugotować 6 łyżek grysiku w 1/2 litra mleka. Do gotowania dodajemy 15 dkg cukru. Pozostawiamy do wystygnięcia. Ucieramy kostkę margaryny dodając stopniowo grysik. Na koniec dodajemy olejek migdałowy.
POLEWA: Rozpuszczamy 1/2 kostki margaryny z 5 łyżkami cukru, 2 łyżkami wody i 1łyżką kakao. Na koniec dodajemy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.
Na ciasto wykładamy krem i wylewamy gorącą polewę.