Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w wykonaniu.
Bardzo smaczne ciasto czekoladowe, które w połączeniu z masą grysikową daje b...
Odsłon: 10475
Zupa grysikowa kojarzy mi się z dzieciństwem. Taką zupę gotowała moja mama, a...
Odsłon: 1073
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 131
Kolorowa sałatka z kalmarami, awokado , ogórkiem i marynowaną papryką sprawdz...
Odsłon: 4181
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 131
Kolorowa sałatka z kalmarami, awokado , ogórkiem i marynowaną papryką sprawdz...
Odsłon: 4181
Składniki
CIASTO: Cukier, margarynę, żółtka ucieramy, dodajemy dżem, kakao, proszek, mąkę i pianę z białek. Wszystko razem mieszamy i pieczemy bez papieru w formie o wymiarach 40cm x 25cm na 180 stopni.
KREM: Ugotować 6 łyżek grysiku w 1/2 litra mleka. Do gotowania dodajemy 15 dkg cukru. Pozostawiamy do wystygnięcia. Ucieramy kostkę margaryny dodając stopniowo grysik. Na koniec dodajemy olejek migdałowy.
POLEWA: Rozpuszczamy 1/2 kostki margaryny z 5 łyżkami cukru, 2 łyżkami wody i 1łyżką kakao. Na koniec dodajemy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.
Na ciasto wykładamy krem i wylewamy gorącą polewę.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek
Desery
Tort śmietankowy z truskawkami
Desery
Tort bezowy z białą czekoladą
Desery
Blok czekoladowy według Ewy Wachowicz
Mazurek
Mazurek to pyszne ciasto kojarzone z Wielkanocą, a ile domów, tyle wersji jeg...
Odsłon: 413
Tort śmietankowy z truskawkami
Tort robiłem poza sezonem, dlatego do nadzienia użyłem mrożonych truskawek i...
Odsłon: 105