Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię te ciasto bardzo często ponieważ jest pyszne i proste w przygotowaniu. Smacznego
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 79
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 153
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 63
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 66
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 79
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 153
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 63
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 66
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka posypać proszkiem do pieczenia i zalać octem winnym, dokładnie wymieszać. Cukier dodawać porcjami do ubitych białek, cały czas ubijając. Żółtka dokładnie wymieszać do białek i zmiksować, dodać przesianą mąkę i zmiksować na niskich obrotach, tylko do połączenia się składników. Ciasto wylać do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia i piec 40 minut w 175C. Ostudzić.
Wykończenie: Biszkopt nasączyć lekko pączem z herbaty. Wyłożyć krem budyniowy i wyrównać. Na krem układać truskawki przekrojone na pół.