Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię te ciasto bardzo często ponieważ jest pyszne i proste w przygotowaniu. Smacznego
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka posypać proszkiem do pieczenia i zalać octem winnym, dokładnie wymieszać. Cukier dodawać porcjami do ubitych białek, cały czas ubijając. Żółtka dokładnie wymieszać do białek i zmiksować, dodać przesianą mąkę i zmiksować na niskich obrotach, tylko do połączenia się składników. Ciasto wylać do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia i piec 40 minut w 175C. Ostudzić.
Wykończenie: Biszkopt nasączyć lekko pączem z herbaty. Wyłożyć krem budyniowy i wyrównać. Na krem układać truskawki przekrojone na pół.