Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię te ciasto bardzo często ponieważ jest pyszne i proste w przygotowaniu. Smacznego
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 57
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 61
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 21
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5478
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 57
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 61
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 21
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5478
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka posypać proszkiem do pieczenia i zalać octem winnym, dokładnie wymieszać. Cukier dodawać porcjami do ubitych białek, cały czas ubijając. Żółtka dokładnie wymieszać do białek i zmiksować, dodać przesianą mąkę i zmiksować na niskich obrotach, tylko do połączenia się składników. Ciasto wylać do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia i piec 40 minut w 175C. Ostudzić.
Wykończenie: Biszkopt nasączyć lekko pączem z herbaty. Wyłożyć krem budyniowy i wyrównać. Na krem układać truskawki przekrojone na pół.