Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto majonezowe jest bardzo puszyste i wilgotne. Ponadto zawsze się udaje, nie wymaga dużo pracy, ani czasu. Do pieczenia nadają się maliny świeże i mrożone.
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 944
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1591
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1833
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9115
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 944
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1591
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1833
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9115
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zmiksowałem (temperatura pokojowa). Foremkę wyłożyłem papierem do pieczenia. Ciasto przelałem do foremki. Forma 24x24cm
Z wierzchu posypałem obficie malinami. Piekłem 50 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu ciasto przewróciłem „do góry nogami”, gdyż maliny opadły na dno.
Przemycamy zdrowie: Do ciasta dodałem odrobinę płatków owsianych i szczyptę kurkumy. Przed wylaniem masy do foremki, dno wysypałem otrębami i siemieniem lnianym.