Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto majonezowe jest bardzo puszyste i wilgotne. Ponadto zawsze się udaje, nie wymaga dużo pracy, ani czasu. Do pieczenia nadają się maliny świeże i mrożone.
Pieczarki faszerowane kurczakiem to doskonała propozycja na elegancką i smacz...
Odsłon: 4421
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5506
Upiekłam dzisiaj smaczne i proste w przygotowaniu ciasto śliwkowe, ciasto na...
Odsłon: 132
Danie to jest bardzo lekkie i smaczne. Możne je podawać z dodatkiem różnego r...
Odsłon: 237
Przepis na pyszny i zdrowy deser jeżynowy, który ma konsystencję delikatnej p...
Odsłon: 238
Pieczarki faszerowane kurczakiem to doskonała propozycja na elegancką i smacz...
Odsłon: 4421
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5506
Upiekłam dzisiaj smaczne i proste w przygotowaniu ciasto śliwkowe, ciasto na...
Odsłon: 132
Danie to jest bardzo lekkie i smaczne. Możne je podawać z dodatkiem różnego r...
Odsłon: 237
Przepis na pyszny i zdrowy deser jeżynowy, który ma konsystencję delikatnej p...
Odsłon: 238
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zmiksowałem (temperatura pokojowa). Foremkę wyłożyłem papierem do pieczenia. Ciasto przelałem do foremki. Forma 24x24cm
Z wierzchu posypałem obficie malinami. Piekłem 50 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu ciasto przewróciłem „do góry nogami”, gdyż maliny opadły na dno.
Przemycamy zdrowie: Do ciasta dodałem odrobinę płatków owsianych i szczyptę kurkumy. Przed wylaniem masy do foremki, dno wysypałem otrębami i siemieniem lnianym.