Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe ciasto. Pięknie wyrasta. Jest naprawdę bardzo smaczne. Serdecznie polecam.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 304
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 544
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1019
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 304
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 544
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1019
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boki foremki wysmarować masłem. Jajka ubić z cukrem mikserem na puszystą masę. Dodać jogurt i nadal jeszcze chwilę ubijać. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wmieszać ja przy pomocy łopatki. Na koniec wlać olej i również wmieszać do ciasta łopatką. Tak przygotowaną masę przelać do tortownicy. Przygotować masę twarogową.Twaróg dokładnie zblendować. Potem dodać jajka, cukier, ekstrakt waniliowy, kaszkę mannę. Nadal chwilę blendować, aż składniki się połączą. Na koniec przy pomocy łopatki wmieszać owoce. Przełożyć przy pomocy łyżki na środek ciasta w tortownicy. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 50-60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.