Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na ciasto, do którego możemy wykorzystać połówki owoców. Idealne do popołudniowej kawki ;)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 830
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8942
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1320
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10544
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4754
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 830
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8942
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1320
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10544
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4754
Składniki
Z mąki, jaj, margaryny, proszku do pieczenia, serka i cukru pudru zarobić ciasto. Następnie gotowe podzielić na 2 równe części
Oba ciasta rozwałkować na wymiar prostokątnej blaszki. Najlepiej zrobić to na papierze do pieczenia, którym będzie wyłożona forma i na którym można zaznaczyć jej kształt. Jedną cześć przełożyć z papierem do formy i poukładać na niej połówki obranych jabłek, oczywiście bez gniazd nasiennych. owoce układamy zewnętrzną częścią do góry.
Na owoce, najlepiej na wałku, przenieść drugą część ciasta.
Ciasto pieczemy w nagrzanym do temp. 180 stopni przez ok. 40-45 min. Przed podaniem ciasto wystudzić i obficie posypać cukrem pudrem. Smacznego!