Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z połówkami jabłek upiekłam w formie na tartę. Najlepiej do wypieku tego ciasta uzyć jabłek chamion.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1364
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12698
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1364
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12698
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Włożyć ciasto do lodówki na 30 minut. Podzielic ciasto na dwie części. Rozwałkować jedna połowę ciasta i przełożyć do formy na tartę oprószonej mąką albo bułką lub kaszką orkiszową. Ułożyć obrane i wydrążone połówki jabłek i posypać cukrem trzcinowym. Rozwałkować drugą cześć ciasta, większą od pierwszej o ok. 2 cm. Przykryć wierzch delikatnie ugniatając brzegi. Piec w 180 stopniach C do 50 minut.