Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z połówkami jabłek upiekłam w formie na tartę. Najlepiej do wypieku tego ciasta uzyć jabłek chamion.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5308
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1810
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5308
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1810
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Włożyć ciasto do lodówki na 30 minut. Podzielic ciasto na dwie części. Rozwałkować jedna połowę ciasta i przełożyć do formy na tartę oprószonej mąką albo bułką lub kaszką orkiszową. Ułożyć obrane i wydrążone połówki jabłek i posypać cukrem trzcinowym. Rozwałkować drugą cześć ciasta, większą od pierwszej o ok. 2 cm. Przykryć wierzch delikatnie ugniatając brzegi. Piec w 180 stopniach C do 50 minut.