Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z połówkami jabłek upiekłam w formie na tartę. Najlepiej do wypieku tego ciasta uzyć jabłek chamion.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 48
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 571
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5541
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 48
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 571
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5541
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Włożyć ciasto do lodówki na 30 minut. Podzielic ciasto na dwie części. Rozwałkować jedna połowę ciasta i przełożyć do formy na tartę oprószonej mąką albo bułką lub kaszką orkiszową. Ułożyć obrane i wydrążone połówki jabłek i posypać cukrem trzcinowym. Rozwałkować drugą cześć ciasta, większą od pierwszej o ok. 2 cm. Przykryć wierzch delikatnie ugniatając brzegi. Piec w 180 stopniach C do 50 minut.