Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z połówkami jabłek upiekłam w formie na tartę. Najlepiej do wypieku tego ciasta uzyć jabłek chamion.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22046
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 80
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 363
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 90
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 147
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22046
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 80
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 363
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 90
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 147
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Włożyć ciasto do lodówki na 30 minut. Podzielic ciasto na dwie części. Rozwałkować jedna połowę ciasta i przełożyć do formy na tartę oprószonej mąką albo bułką lub kaszką orkiszową. Ułożyć obrane i wydrążone połówki jabłek i posypać cukrem trzcinowym. Rozwałkować drugą cześć ciasta, większą od pierwszej o ok. 2 cm. Przykryć wierzch delikatnie ugniatając brzegi. Piec w 180 stopniach C do 50 minut.