Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i smaczne!
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 86
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 163
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1514
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 1919
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 86
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 163
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1514
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 1919
Składniki
Masło (60 gr), cukier (pół szklanki), jajko i aromat zmiksować na jednolitą masę (5-10 minut). Mleko i mąkę (wymieszaną wcześniej z proszkiem i solą) dodać do masy i wymieszać drewnianą łyżką (nie miksować). Pokroić rabarbar (4-5 gałązek)
Ciasto wylać na okrągłą tortownicę (najlepiej o średnicy 20 cm; ja miałam większą – 24 cm, dlatego nie jest zbyt wysokie). Wyłożyć kawałki rabarbaru. Piec w temperaturze 180°C przez około 30 minut (moje się piekło 50 minut - kiepski piekarnik).
Zostawić w formie do lekkiego wystygnięcia na 10 minut. Po tym czasie rozpuścić masło. Wymieszać cukier i cynamon. Ciasto przełożyć na kratę, posmarować masłem i posypać cukrem z cynamonem. Pozostawić do zupełnego wystygnięcia.
SMACZNEGO!
*Wykorzystano przepis z Australian Women''s Weekly, zmodyfikowano o rabarbar ;)
Przepisy Desery
Desery
Bułki drożdżowe z truskawkami
Desery
Kopiec kreta z truskawkami
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Zebra
Bułki drożdżowe z truskawkami
Ponieważ wreszcie pojawiły się pierwsze krajowe owoce, czas upiec bułki drożd...
Odsłon: 2799
Kopiec kreta z truskawkami
Kopiec kreta z truskawkami, to pyszne i proste ciasto na różne okazje, jak i...
Odsłon: 756