Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i smaczne!
Masło (60 gr), cukier (pół szklanki), jajko i aromat zmiksować na jednolitą masę (5-10 minut). Mleko i mąkę (wymieszaną wcześniej z proszkiem i solą) dodać do masy i wymieszać drewnianą łyżką (nie miksować). Pokroić rabarbar (4-5 gałązek)
Ciasto wylać na okrągłą tortownicę (najlepiej o średnicy 20 cm; ja miałam większą – 24 cm, dlatego nie jest zbyt wysokie). Wyłożyć kawałki rabarbaru. Piec w temperaturze 180°C przez około 30 minut (moje się piekło 50 minut - kiepski piekarnik).
Zostawić w formie do lekkiego wystygnięcia na 10 minut. Po tym czasie rozpuścić masło. Wymieszać cukier i cynamon. Ciasto przełożyć na kratę, posmarować masłem i posypać cukrem z cynamonem. Pozostawić do zupełnego wystygnięcia.
SMACZNEGO!
*Wykorzystano przepis z Australian Women''s Weekly, zmodyfikowano o rabarbar ;)
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 2200
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 2178
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 138
Szybka i prosta przekąska, pięknie wygląda na stole idealna na różne okazje j...
Odsłon: 1914
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 196
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 2200
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 2178
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 138
Szybka i prosta przekąska, pięknie wygląda na stole idealna na różne okazje j...
Odsłon: 1914
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 196
Składniki
Masło (60 gr), cukier (pół szklanki), jajko i aromat zmiksować na jednolitą masę (5-10 minut). Mleko i mąkę (wymieszaną wcześniej z proszkiem i solą) dodać do masy i wymieszać drewnianą łyżką (nie miksować). Pokroić rabarbar (4-5 gałązek)
Ciasto wylać na okrągłą tortownicę (najlepiej o średnicy 20 cm; ja miałam większą – 24 cm, dlatego nie jest zbyt wysokie). Wyłożyć kawałki rabarbaru. Piec w temperaturze 180°C przez około 30 minut (moje się piekło 50 minut - kiepski piekarnik).
Zostawić w formie do lekkiego wystygnięcia na 10 minut. Po tym czasie rozpuścić masło. Wymieszać cukier i cynamon. Ciasto przełożyć na kratę, posmarować masłem i posypać cukrem z cynamonem. Pozostawić do zupełnego wystygnięcia.
SMACZNEGO!
*Wykorzystano przepis z Australian Women''s Weekly, zmodyfikowano o rabarbar ;)
Przepisy Desery
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Desery
Torcik arbuzowy
Desery
Ciasto marchewkowe
Desery
Rolada biszkoptowa z kremem brzoskwiniowym
Warstwowy koktajl owocowy
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 23
Torcik arbuzowy
Polecam smaczny torcik arbuzowy , bardzo dobry na upalne dni. Radość dla dzi...
Odsłon: 35