Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5975
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 453
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5975
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 453
Składniki
na biszkopt ubić białka z cukrem dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia upiec biszkopt wierzch biszkoptu odciąć(o grubości centymetrowej) posmarować dżemem porzeczkowym zwinąć w roladę pokroić w centymetrowe paski
2 szklanki mleka zagotować z cukrem do jednej szklanki wsypać budyń i łyżkę mąki ziemniaczanej ugotować budyń do gorącego wsypać 2 galaretki żółte dobrze wymieszać jak wystygnie dodać margarynę i utrzeć na na gładką masę wyłożyć masę na biszkopt poukładać na masie pociętą roladę zalać tężejącą galaretką porzeczkową można dać dwie wtedy będzie wyższy i SMACZNEGO