Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i wilgotne ciasto z dużą ilością truskawek
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 37
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 72
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 111
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 37
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 72
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 111
Składniki
Truskawki wyszypułkuj i pokrój na mniejsze kawałki Jajka ubij z cukrami i solą na jasną i gęstą masę Cały czas miksując wlej cienką strużką najpierw olej, a później mleko Następnie przesiej do miski mąkę z proszkiem do pieczenia i zmiksuj krótko, tylko do połączenia się składników Przelej do formy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia Na wierzchu poukładaj truskawki Piecz w temp. 180°C przez 40-50 min do suchego patyczka Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem