Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto w wykonaniu, a smak rewelacyjny.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2164
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421408
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2064
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2164
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421408
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2064
Składniki
Mąkę przesiewamy dodając proszek do pieczenia oraz sól. Do oddzielnej miseczki przekładamy masło, cukier i ucieramy ręcznie lub mikserem na puszystą masę ok. 3 minut. Następnie dodajemy jajko, jogurt i wanilię, mieszamy. Gdy masa jest już połączona dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Ciasto przekładamy do tortownicy o śr. ok. 26 cm wcześniej wysmarowaną masłem i lekko oproszoną cukrem. Truskawki myjemy i usuwamy szypułki, następnie kroimy na ćwiartki lub połówki. Wykładamy na wierzch ciasta. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180C na ok. 50 min. do zarumienienia skórki ciasta. Podajemy ostudzone, ja niestety nie poczekałam i ciężko mi się je kroiło. Smacznego.