Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe połączenie składników i wyszło super ciacho. Uświetni każdą imprezę!
Szybkie ciasto na zimno na waflach zapraszam po przepis
Odsłon: 396
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 686
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 1047
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 439
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 686
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 1047
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 439
Składniki
Biszkopt jasny: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając po trochu cukier. Do ubitych białek dodajemy pozostałe składniki. Delikatnie mieszamy wykładamy na foremkę 25/36 i pieczemy do 309 minut w 180 stopniach. Biszkopt ciemny: Przygotowujemy go tak samo jak biszkopt jasny. Masa śmietankowa: Zimną śmietankę ubijamy na sztywno. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody i gdy zacznie tężeć dodajemy ją do ubitej śmietany. Chwilkę miksujemy. Krówka: Masło ucieramy i stopniowo dodajemy masę krówkową i alkohol. Przełożenie ciasta: Biszkopt ciemny- połowa krówki- wafle ryżowe- krówka- jasny biszkopt- masa śmietankowa
Przepisy Desery
Desery
Babka Oreo
Desery
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Desery
Babka cytrynowo-pomarańczowa
Desery
BABKA MARMURKOWA z masłem - pyszna i łatwa w przygotowaniu
Babka Oreo
Ciastka Oreo są pyszne. Jeśli zgadzasz się z tą tezą, z pewnością smakować ci...
Odsłon: 1973
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Bardzo smaczna szarlotka na krucho-drozdzowym, wyjątkowo delikatnym i mięciu...
Odsłon: 794