Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 323
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 323
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Składniki
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, ostudź i wymieszaj ze śmietaną. Odstaw do lodówki na 6 godz. Wiśnie odcedź na sitku. Sok z wiśni zagotuj w rondelku. Mąkę wymieszaj z niewielką ilością wody i dodaj do gorącego soku. Zdejmij z ognia, polej sosem wiśnie i odstaw do wystygnięcia.
Blachę do pieczenia wyłóż papierem. W misce wymieszaj suche na ciasto. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo dodawaj masło i ubijaj. W mieszaninie z mąką zrób wgłębienie, dodaj ciekłą masę i wymieszaj. Następnie dodaj mleko z kawą i wyrób ciasto.
Napełnij nim blachę i piecz 40 min w 180°C. Gdy ciasto ostygnie, posmaruj je kremem czekoladowym. Na wierzchu rozłóż wiśnie i posyp wiórkami czekoladowymi.
Czas przygotowania: 80 minut (6 godz. odpoczywania). Poziom: średniŹródło: TV14