Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzince zachciało się ciasta więc mając w domu niedużą ilość malin oraz zamrożone wiśnie powstało te oto ciasto , proste i szybkie w przygotowaniu. Ciasto wyszło bardzo smaczne , pulchne a i smak niczego sobie. Ciasto szybko zniknęło ze stołu.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 243
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 991
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4068
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 243
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 991
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4068
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do większej miski. Dodać cukier, wbić jajka, dolać mleko i miksować na gładkie, jednolite ciasto. Na sam koniec do masy cały czas miksując wlewać olej. Ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto rozłożyć owoce obtoczone w mące , wciskając je do delikatnie w ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 -180 stopni i piec około 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Ciasto przygotowane do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto gotowe do podania.