Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzince zachciało się ciasta więc mając w domu niedużą ilość malin oraz zamrożone wiśnie powstało te oto ciasto , proste i szybkie w przygotowaniu. Ciasto wyszło bardzo smaczne , pulchne a i smak niczego sobie. Ciasto szybko zniknęło ze stołu.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7904
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1176
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13675
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7904
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1176
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13675
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do większej miski. Dodać cukier, wbić jajka, dolać mleko i miksować na gładkie, jednolite ciasto. Na sam koniec do masy cały czas miksując wlewać olej. Ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto rozłożyć owoce obtoczone w mące , wciskając je do delikatnie w ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 -180 stopni i piec około 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Ciasto przygotowane do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto gotowe do podania.