Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurawina to bardzo zdrowy owoc, wpływający korzystnie na funkcjonowanie organizmu, jednakże w kuchni dość często pomijany. Dziś podrzucamy przepis na pyszne, puszyste ciasto z żurawiną! Po prostu musicie spróbować!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 580
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 753
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 247
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 580
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 753
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 247
Składniki
W misce ucieramy masło wraz z cukrem oraz wanilią. W małej miseczce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia. Świeżą żurawinę kroimy na mniejsze kawałki. Do utartego masła dodajemy kolejno po jednym jajku i nadal miksujemy.
Następnie do ucierającej się masy dodajemy mąkę na przemian z mlekiem. Połowę przygotowanego ciasta przekładamy do formy do pieczenia. Na górę wykładamy pokrojoną żurawinę i przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy w temperaturze 170°C przez ok 40 minut.