Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche i aromatyczne ciasto, w sam raz do jesiennej kawki. Możesz dodac też inne owoce sezonowe, np. rabarbar, jabłka, brzoskwinie.
Pyszne cynamonowe ciasto w zdrowszej formie, bo na oleju. Ja dodatkowo do mas...
Odsłon: 4011
Domowe ciasto ze śliwkami na oleju zapraszam po przepis
Odsłon: 1502
Pyszny deser dla dorosłych. Ma gładką, puszystą konsystencję, jest delikatny...
Odsłon: 291
Smakowite danie z kotletów mielonych podanych z ziemniakami i sosem z groszku...
Odsłon: 935
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 453
Pyszny deser dla dorosłych. Ma gładką, puszystą konsystencję, jest delikatny...
Odsłon: 291
Smakowite danie z kotletów mielonych podanych z ziemniakami i sosem z groszku...
Odsłon: 935
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 453
Składniki
kruszonka: 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 torebka cukru wanilinowego 1/2 kostki margaryny (stopić i wystudzić) (można dodać 2 lyżki wiórek kokosowych - wtedy odejmij 2 łyżki mąki) Skladniki na kruszonkę wrzuć do miski, wymieszaj, zrób kruszonkę.
Mąkę przesiej z proszkiem cukrem pudrem. Dodaj margarynę, żółtka, jajko i śmietanę. Zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkuj, wyłóż do blaszki 24x40 wyłożonej papierem, ponakuwaj widelcem, podpiecz około 10 min w temp. 180 stopni. Na podpieczone ciasto wyłóż połówki śliwek skórka do dołu, śliwki posyp cynamonem, wierzch posyp kruszonką. Piecz około 35 minut w temp. 180 stopni.
Przepisy Desery
Desery
Szarlotka z kremem francuskim
Desery
Łasuch
Desery
Szarlotka z brzoskwiniowym dżemem
Desery
Mazurek pistacjowy
Szarlotka z kremem francuskim
Jak to przed świętami zazwyczaj bywa przeszukuję stare zeszyty z przepisami,...
Odsłon: 55
Łasuch
Łasuch to prosty w wykonaniu i efektowny deser składający się z kremu twarogo...
Odsłon: 632