Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ciasto i kwaskowate śliwki węgierki to raj dla podniebienia.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34690
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 919
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4023
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34690
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 919
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4023
Składniki
Przygotuj kwadratową blachę 25/25 Margarynę miksujemy z cukrami, następnie dodajemy po całym jajku. Nie przerywając miksowania dosypujemy stopniowo mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy na wyłożoną od spodu papierem do pieczenia blaszkę. Dajemy ciastu ''odpocząć''. W między czasie płuczemy i usuwamy pestki ze śliwek. Układamy je skórką w dół na powierzchni placka, lekko dociskając. Ciasto pieczemy ok 50 minut w 150-160 * Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.