Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ciasto i kwaskowate śliwki węgierki to raj dla podniebienia.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2401
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4544
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1616
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 489
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2401
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4544
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1616
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 489
Składniki
Przygotuj kwadratową blachę 25/25 Margarynę miksujemy z cukrami, następnie dodajemy po całym jajku. Nie przerywając miksowania dosypujemy stopniowo mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy na wyłożoną od spodu papierem do pieczenia blaszkę. Dajemy ciastu ''odpocząć''. W między czasie płuczemy i usuwamy pestki ze śliwek. Układamy je skórką w dół na powierzchni placka, lekko dociskając. Ciasto pieczemy ok 50 minut w 150-160 * Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.