Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciecierzyca po staropolsku"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę z przeciśniętym czosnkiem, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i paprykę, smaż 15 minut, dodaj odsączoną z zalewy ciecierzycę, pomidory z puszki, liście laurowe, ziela angielskie.
Przypraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem i ostrą papryką. Duś 20 minut pod przykryciem, co jakiś czas delikatnie mieszając.
Bagietkę pokrój w plastry. Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz, aż się zrumienią. Pod sosem zmniejsz gaz, wbij jajka i przykryj naczynie. Czekaj, aż jajka się zetną. Gotowe danie posyp natką pietruszki, podawaj z grzankami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień