Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cieciorka, kuskus i marchewka na ostro"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Rozgrzej olej na dużej patelni, wrzuć pokrojoną cebulę, marchewkę i seler. Smaż 5 minut. Dodaj czosnek, imbir, podsmażaj 2 minuty.
Zalej kuskus bulionem, przykryj i zostaw na kilka minut, aż go wchłonie i napęcznieje. Dodaj do warzyw, wymieszaj i podsmaż.
Przygotuj tzatziki. Zetrzyj na tarce ogórek, odciśnij z nadmiaru wody, przełóż do miski, dodaj jogurt i rozgnieciony czosnek. Przypraw solą.
Wymieszaj listki szpinaku z podsmażonymi warzywami, kuskusem i odsączoną z zalewy cieciorką. Podawaj z tzatziki.
czas przygotowania: 20 minut • 4 porcje • 436 kcal/porcja • koszt: 3 zł/porcjaŹródło: Olivia