Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto na podwieczorek.
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać przez sito. Dodać cukier puder, żółtka i pokrojone masło. Szybko zagnieść, przy pomocy siekaczki lub noża, kruche ciasto. Włożyć do woreczka foliowego i dać do zamrażarki. Po pół godzinie wyjąć i rozwałkować na kształt koła o boku mniej więcej 25-26 cm. Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto nawinąć na wałek i przenieść do formy. Wyrównać brzegi nieco je podnosząc. Podpiec przez 15 minut w 180 st. C w nagrzanym piekarniku. Wystudzić.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do sztywnych białek wsypywać powoli cukier i cukier waniliowy. Ubijać aż oba cukry się rozpuszczą. Dodać budyń i nadal ubijać na małych obrotach. Pod koniec miksowania powoli wlać olej. Piankę wyłożyć na podpieczony spód. Ułożyć na niej czarne porzeczki. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C około 40 minut. .
miodowy budyniowiec z porzeczkami i agrestem na prawie-kruchym cieście
Odsłon: 13162
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna kiełbasa kanapkowa. Kiełbasa jest tylko parzona, nie jest wędz...
Odsłon: 59
Pyszny, zdrowy i kolorowy obiad z grilla.
Odsłon: 53
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 210
Szaszłyki z łososiem są pyszne i kolorowe. Sos na bazie serka śmietankowego i...
Odsłon: 66
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna kiełbasa kanapkowa. Kiełbasa jest tylko parzona, nie jest wędz...
Odsłon: 59
Pyszny, zdrowy i kolorowy obiad z grilla.
Odsłon: 53
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 210
Szaszłyki z łososiem są pyszne i kolorowe. Sos na bazie serka śmietankowego i...
Odsłon: 66
Składniki
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać przez sito. Dodać cukier puder, żółtka i pokrojone masło. Szybko zagnieść, przy pomocy siekaczki lub noża, kruche ciasto. Włożyć do woreczka foliowego i dać do zamrażarki. Po pół godzinie wyjąć i rozwałkować na kształt koła o boku mniej więcej 25-26 cm. Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto nawinąć na wałek i przenieść do formy. Wyrównać brzegi nieco je podnosząc. Podpiec przez 15 minut w 180 st. C w nagrzanym piekarniku. Wystudzić. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do sztywnych białek wsypywać powoli cukier i cukier waniliowy. Ubijać aż oba cukry się rozpuszczą. Dodać budyń i nadal ubijać na małych obrotach. Pod koniec miksowania powoli wlać olej. Piankę wyłożyć na podpieczony spód. Ułożyć na niej czarne porzeczki. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C około 40 minut. .
Przepisy Desery
Desery
Placek włoski - prosty przepis na domowe ciasto
Desery
Ciasto króla Oskara
Desery
Tarta migdałowa z rabarbarem
Desery
Ciasto kruche z rabarbarem ,budyniem i bezą
Placek włoski - prosty przepis na domowe ciasto
Proste w przygotowaniu ciasto, które uda się każdemu. Wystarczy odrobina czas...
Odsłon: 30
Ciasto króla Oskara
Szwedzki torcik śmietankowy to wypiek składający się z dwóch warstw migdałowe...
Odsłon: 82