Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoców, masy jajeczno-biszkoptowej oraz płatków migdałowych. Zapieka się w naczyniu żaroodpornym i podaje na ciepło lub zimno. Ja proponuje dziś ze śliwkami o tej porze roku smakuje najlepiej.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5766
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9579
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 272
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5766
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9579
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 272
Składniki
Śliwki umyj, osusz, przekrój na pół i usuń pestki. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem i ułóż pokrojone śliwki, wierzch posyp cynamonem.
Do miski wbij jajka, roztrzep, dodaj cukier, mąkę, rozpuszczone masło i mleko, dokładnie wymieszaj . Masą jajeczna-biszkoptową zalej śliwki. Migdały posiekaj i posyp wierz masy, następnie posyp cukrem migdałowym i ułóż kilka płatków masła .
Piec około 20 minut w temperaturze 200 st. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem . Podajemy na ciepło lub zimno . Polecam.