Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-02-2013
            słodycz banana i kwaskowatość jabłek pod owsianą pierzynką :-) pyszne co nieco na podwieczorek :-)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Jabłka obrać i pokroić w kostkę, włozyć do garnka, dodac cukier, wodę, rodzynki i cynamon, dusić na średnim ogniu przez kilka min. aż jabłka lekko zmiękną. W tym czasie zrobić kruszonkę: Wsypać do miski mąkę, płatki owsiane, cukier puder, dodać zimne masło i wyrobić wszystko szybko rękami do momentu aż zrobią się "mokre duże okruszki" :-). Do kokilek włożyć jabłka z rodzynkami, plastry banana i posypac wszystko kruszonką. Piec w temp. 190-200 stopni 25-30 min. Można jeśc ciepłe lub przestudzone. Podobno pysznie smakują z lodami, u mnie było bez lodów i ... nadal czuję ten cudny smak. Smacznego :-)