Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-02-2013
słodycz banana i kwaskowatość jabłek pod owsianą pierzynką :-) pyszne co nieco na podwieczorek :-)
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 331
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 117
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 46
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 167
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 331
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 117
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 46
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 167
Składniki
Jabłka obrać i pokroić w kostkę, włozyć do garnka, dodac cukier, wodę, rodzynki i cynamon, dusić na średnim ogniu przez kilka min. aż jabłka lekko zmiękną. W tym czasie zrobić kruszonkę: Wsypać do miski mąkę, płatki owsiane, cukier puder, dodać zimne masło i wyrobić wszystko szybko rękami do momentu aż zrobią się "mokre duże okruszki" :-). Do kokilek włożyć jabłka z rodzynkami, plastry banana i posypac wszystko kruszonką. Piec w temp. 190-200 stopni 25-30 min. Można jeśc ciepłe lub przestudzone. Podobno pysznie smakują z lodami, u mnie było bez lodów i ... nadal czuję ten cudny smak. Smacznego :-)