Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-02-2013
słodycz banana i kwaskowatość jabłek pod owsianą pierzynką :-) pyszne co nieco na podwieczorek :-)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11895
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16242
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5186
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11895
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16242
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5186
Składniki
Jabłka obrać i pokroić w kostkę, włozyć do garnka, dodac cukier, wodę, rodzynki i cynamon, dusić na średnim ogniu przez kilka min. aż jabłka lekko zmiękną. W tym czasie zrobić kruszonkę: Wsypać do miski mąkę, płatki owsiane, cukier puder, dodać zimne masło i wyrobić wszystko szybko rękami do momentu aż zrobią się "mokre duże okruszki" :-). Do kokilek włożyć jabłka z rodzynkami, plastry banana i posypac wszystko kruszonką. Piec w temp. 190-200 stopni 25-30 min. Można jeśc ciepłe lub przestudzone. Podobno pysznie smakują z lodami, u mnie było bez lodów i ... nadal czuję ten cudny smak. Smacznego :-)