Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-02-2013
słodycz banana i kwaskowatość jabłek pod owsianą pierzynką :-) pyszne co nieco na podwieczorek :-)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6097
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9091
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8563
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5896
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6097
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9091
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8563
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5896
Składniki
Jabłka obrać i pokroić w kostkę, włozyć do garnka, dodac cukier, wodę, rodzynki i cynamon, dusić na średnim ogniu przez kilka min. aż jabłka lekko zmiękną. W tym czasie zrobić kruszonkę: Wsypać do miski mąkę, płatki owsiane, cukier puder, dodać zimne masło i wyrobić wszystko szybko rękami do momentu aż zrobią się "mokre duże okruszki" :-). Do kokilek włożyć jabłka z rodzynkami, plastry banana i posypac wszystko kruszonką. Piec w temp. 190-200 stopni 25-30 min. Można jeśc ciepłe lub przestudzone. Podobno pysznie smakują z lodami, u mnie było bez lodów i ... nadal czuję ten cudny smak. Smacznego :-)