Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pyszny deser idealny na podwieczorek
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 114
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 327
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2687
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 114
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 327
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2687
Składniki
Śliwki umyj i wypestkuj. Nastaw piekarnik na 180ᵒC. Przygotuj kruszonkę. Do miski wsyp mąkę i cukier puder oraz płatki owsiane. Wymieszaj i dodaj masło. Wyrabiamy dokładnie aż powstaną grudki z ciasta. Jeżeli z masy nie powstała kruszonka, wstawiamy ciasto na 30 minut do lodówki. Po tym czasie powinny powstać charakterystyczne grudki z ciasta którymi posypujemy owoce przygotowane w miseczkach (u mnie małe ramekiny), które wcześniej mieszam z niewielką ilością cukru zwykłego i posypuj cynamonem. Tak przygotowany deser pieczemy w piekarniku ok. 30 minut. Crumble podajemy ciepłe np. z gałką lodów waniliowych.