Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pyszny deser idealny na podwieczorek
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30835
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3602
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3389
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1102
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30835
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3602
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3389
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1102
Składniki
Śliwki umyj i wypestkuj. Nastaw piekarnik na 180ᵒC. Przygotuj kruszonkę. Do miski wsyp mąkę i cukier puder oraz płatki owsiane. Wymieszaj i dodaj masło. Wyrabiamy dokładnie aż powstaną grudki z ciasta. Jeżeli z masy nie powstała kruszonka, wstawiamy ciasto na 30 minut do lodówki. Po tym czasie powinny powstać charakterystyczne grudki z ciasta którymi posypujemy owoce przygotowane w miseczkach (u mnie małe ramekiny), które wcześniej mieszam z niewielką ilością cukru zwykłego i posypuj cynamonem. Tak przygotowany deser pieczemy w piekarniku ok. 30 minut. Crumble podajemy ciepłe np. z gałką lodów waniliowych.