Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cudaczki karnawałowe"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Wodę zagotować z masłem i solą. Do wrzątku wsypać mąkę i podgrzewać na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż masa stanie się jednolita i szklista.
Odstawić do przestygnięcia, a następnie dodawać po jednym jajku i ucierać na jednolitą masę. Przykryć i wstawić na godzinę do lodówki.
3. Do wysokiego, wąskiego garnka wlać olej na wysokość 4-5 cm i rozgrzać. Ciasto wyjąć z lodówki. Nabierać łyżeczką i wkładać do gorącego tłuszczu. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Wyjmować łyżką cedzakową, osączać z nadmiaru tłuszczu na bibułę. Posypać obficie cukrem pudrem.
Te ciasteczka można też ozdobić kolorową posypką, tartą skórką pomarańczową albo polać ulubionym słodkim sosem.
ok. 2 godzinŹródło: Twoje Imperium