Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cukinia faszerowana rybą"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 742
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 742
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Składniki
Kaszę kuskus zalej wrzątkiem, dopraw solą, wymieszaj i odstaw, by napęczniała.
Cebulę posiekaj, marchewkę obierz i pokrój w kostkę.
Cukinię przekrój wzdłuż na pół, miąższ delikatnie wydrąż łyżeczką.
Cebulę zeszklij na łyżce oleju, dodaj marchewkę i pocięty w kostkę miąższ cukinii. Całość przesmaż i odstaw do przestygnięcia.
Połącz warzywa z kaszą kuskus i posiekanym koperkiem. Wymieszaj z solą, pieprzem i sokiem wyciśniętym z cytryny. Nałóż farsz do wydrążonych łódek z cukinii.
Na wierzchu umieść szprotki w pomidorach i udekoruj kilkoma gałązkami koperku.
Czas: 80 min. 1 porcja = 260 kcalŹródło: Kurier TV