Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Cukinie umyj, wytrzyj, rozetnij wzdłuż. Łyżką wydrąż środki z pestkami. Pozostaw grubą warstwę miąższu przy skórce.
Wydrążone cukinie gotuj 10 minut w lekko posolonej wodzie. Wyjmij, osusz.
Filety opłucz i pokrój w kostkę. Paprykę oraz pomidory potnij na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso i resztę warzyw. Przypraw solą oraz pieprzem. Smaż 5 minut.
Żółty ser i mozzarellę zetrzyj. Wydrążone cukinie napełnij przygotowanym nadzieniem. Ułóż w formie posmarowanej tłuszczem, posyp serami.
Piecz ok. 35 min w temp. 190°C. Udekoruj bazylią.Źródło: Naj