Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukiniowe ruloniki"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 125
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 125
Składniki
Czas ok. 20 min; porcja – 240 kcal, cena 2,20 zł, 6 porcji.
Duże cukinie umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, pozostaw ze skórką, a następnie wykrój z każdego warzywa po 6 długich i cienkich plastrów.
Na dużej patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy. Włóż plastry cukinii. Smaż z dwóch stron po 3 minuty. Zdejmij z patelni, osusz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku lub pergaminie. Oprósz z dwóch stron solą oraz pieprzem, pozostaw do ostudzenia.
Każdy plasterek cukinii posmaruj warstwą kremowego serka chrzanowego (lub zwykłego serka doprawionego do smaku odrobiną chrzanu). Ułóż po plasterku łososia, zroluj.
Powstałe roladki ułóż na dwóch dużych talerzach. Przed podaniem na stół udekoruj grubo zmielonym pieprzem i rzeżuchą lub kiełkami.
matorzy wyrazistych smaków mogą wy- próbować przepis na roladki z kozim serem. W podsmażone plastry cukinii zawiń też, oprócz sera, połówki suszonych pomi- dorów z oleju, listki rukoli, bazylii lub mięty.Źródło: Świat kobiety