Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cykoriowe łódeczki z kiełkami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Cykorie opłucz, odetnij gorzkie piętki. Podziel warzywa na liście (najmniejsze odrzuć). Fileciki anchois pokrój ostrym nożem w cieniutkie paseczki. Rzodkiewki opłucz, osusz. Odetnij korzonki i ogonki, pokrój w plasterki.
Pomidor sparz wrzątkiem, przelej na sicie zimną wodą, a potem obierz ze skórki. Usuń gniazdo nasienne, miąższ drobno posiekaj. Kiełki opłucz i osusz. Liście cykorii rozłóż na talerzykach lub jednym większym półmisku.
W każdą cykoriową łódeczkę nakładaj anchois, pomidory, kiełki oraz plasterki rzodkiewek. Na koniec całość skrop zalewą korzenną oraz odrobiną oliwy. Oprósz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Źródło: Świat kobiety