Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cynamonowe choinki"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Masło, mąkę i pozostałe ciasteczek włóż do misy miksera. Miksuj, aż się połączą. Kulę ciasta owiń folią. Wstaw do lodówki na pół godziny. Potem rozwałkuj, wytnij choinki. Piecz 10 minut w temp. 180°C.
W rondelku stop polewy i mieszaj, aż powstanie gładka masa. W ciepłej polewie zanurzaj brzegi choinek. Oprósz kolorową posypką.
Porcje: 20; : 85 min; Cena: 0,70 zł; Kalorie: 196 kcal
Przepis przysłała Sandra Siebert z LuboniaŹródło: Bella Relaks