Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe z aromatycznymi rodzynkami i cynamonem. Bułeczki mogą mieć kształt ślimaczka lub kwiatka.
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 665
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 65
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzyd...
Odsłon: 6641
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 127
Szybki i prosty do zrobienia, polecam każdej osobie która nie ma czasu na nic...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 665
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 65
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzyd...
Odsłon: 6641
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 127
Szybki i prosty do zrobienia, polecam każdej osobie która nie ma czasu na nic...
Odsłon: 31
Składniki
Drożdże mieszamy z częścią cukru i mleka, odstawiamy do wyrośnięcia. Mieszamy wszystkie składniki ciasta i dobrze wyrabiamy. Pod koniec dodajemy rodzynki moczone w wodzie z odrobiną zapachu rumowego. Ostawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Potem ponownie zagniatamy, cienko wałkujemy, posypujemy cukrem cynamonowym i kroimy w paski ( ok.3 x 40 cm). Każdy pasek zwijamy w ślimaczek. Ciasto wkładamy do natłuszczonych foremek na muffinki. Po ponownym wyrośnięciu, bułeczki smarujemy rozmąconym żółtkiem z odrobiną cukru cynamonowego. Pieczemy w 180 C ok. 15 minut.