Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cynamonowy ślimaczek"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 488
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9726
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 129
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 488
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9726
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 129
Składniki
Rodzynki zalej gorącą wodą. W garnku rozpuść masło, wystudź. Do miski przesiej mąkę, dodaj drożdże, cukier, żółtka, wlej ciepłe mleko i masło. Rodzynki odsącz, obtocz w mące, połącz z masą. Wyrób ciasto, przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut.
Rozpuść masło. Dodaj cukier i cynamon, wymieszaj, wylej na talerz. Z ciasta formuj wałki, obtaczaj je w polewie. Układaj w natłuszczonej i obsypanej mąką tortownicy, tworząc ślimaka. Resztą polewy posmaruj wierzch ciasta, posyp płatkami migdałów.
Piecz 35 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień