Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
przygotować biszkopt;białka ubić z cukrem dodać żółtka,mąkę wymieszać z proszkiem, kisielem dodać do białek. Upiec biszkopt przekroić na pół
zagotować wodę z margaryną, cukrem, sokiem z cytryny. Budynie rozrobić z odrobiną wody wylać na wrzącą wodę z margaryną. Ciepły budyń wyłożyć na jedną połowę biszkoptu
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Śmietanę ubić dodać tężejącą galaretkę. Tak powstałą piankę wyłożyć na zimną masę cytrynową przykryć drugą częścią biszkoptu.posypać cukrem pudrem lub zostawić trochę pianki cytrynowej i rozsmarować po wierzchu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

konhambos 12 maja 2014Zgłoś do usunięcia
pyszne!0 Kto głosował? | Odpowiedz

REDORA 21 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo pyszne letnie ciasto. polecam !2 Kto głosował? | Odpowiedz

agus32 07 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
Pysznie wygląda,chyba zgłodniałam?0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchniahanny 01 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
Świetne!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

BogusiaP1956 29 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Właśnie zrobiłam "Cytrynka" z okazji przyjazdu mojego Syna - PYCHOTKA!!!! Pozdrawiam!!!1 Kto głosował? | Odpowiedz

agus32 26 maja 2009Zgłoś do usunięcia
tak, raczej wyłożyć łyżką bo pianka musi być lekko tężejąca0 Kto głosował? | Odpowiedz

mala1 25 maja 2009Zgłoś do usunięcia
pianke wylać na mase budyniową.1 Kto głosował? | Odpowiedz