Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie za słodki bardzo lekki
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
przygotować biszkopt;białka ubić z cukrem dodać żółtka,mąkę wymieszać z proszkiem, kisielem dodać do białek. Upiec biszkopt przekroić na pół
zagotować wodę z margaryną, cukrem, sokiem z cytryny. Budynie rozrobić z odrobiną wody wylać na wrzącą wodę z margaryną. Ciepły budyń wyłożyć na jedną połowę biszkoptu
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Śmietanę ubić dodać tężejącą galaretkę. Tak powstałą piankę wyłożyć na zimną masę cytrynową przykryć drugą częścią biszkoptu.posypać cukrem pudrem lub zostawić trochę pianki cytrynowej i rozsmarować po wierzchu.