Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie za słodki bardzo lekki
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 365
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 365
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
przygotować biszkopt;białka ubić z cukrem dodać żółtka,mąkę wymieszać z proszkiem, kisielem dodać do białek. Upiec biszkopt przekroić na pół
zagotować wodę z margaryną, cukrem, sokiem z cytryny. Budynie rozrobić z odrobiną wody wylać na wrzącą wodę z margaryną. Ciepły budyń wyłożyć na jedną połowę biszkoptu
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Śmietanę ubić dodać tężejącą galaretkę. Tak powstałą piankę wyłożyć na zimną masę cytrynową przykryć drugą częścią biszkoptu.posypać cukrem pudrem lub zostawić trochę pianki cytrynowej i rozsmarować po wierzchu.