Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie za słodki bardzo lekki
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 217
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 721
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 902
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 217
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 721
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 902
Składniki
przygotować biszkopt;białka ubić z cukrem dodać żółtka,mąkę wymieszać z proszkiem, kisielem dodać do białek. Upiec biszkopt przekroić na pół
zagotować wodę z margaryną, cukrem, sokiem z cytryny. Budynie rozrobić z odrobiną wody wylać na wrzącą wodę z margaryną. Ciepły budyń wyłożyć na jedną połowę biszkoptu
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Śmietanę ubić dodać tężejącą galaretkę. Tak powstałą piankę wyłożyć na zimną masę cytrynową przykryć drugą częścią biszkoptu.posypać cukrem pudrem lub zostawić trochę pianki cytrynowej i rozsmarować po wierzchu.