Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ucierane ciasto z cytryną i kwiatami czarnego bzu. Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 515
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3570
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2758
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30533
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 515
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3570
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2758
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30533
Składniki
Tortownicę 20 -21 cm smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Baldachy czarnego bzu obcinamy małymi nożyczkami tak aby uzyskać prawie same kwiaty z pyłkiem i ew. cieniutkie łodyżki. Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puch. Stopniowo dodajemy jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Dolewamy mleko i sok z cytryny. Powinniśmy uzyskać ciasto średniej gęstości. Na koniec dodajemy kwiaty bzu i delikatnie mieszamy łyżką.
Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180 C przez 40 minut. Doskonale smakuje z jogurtem naturalnym.