Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ucierane ciasto z cytryną i kwiatami czarnego bzu. Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424855
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424855
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Tortownicę 20 -21 cm smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Baldachy czarnego bzu obcinamy małymi nożyczkami tak aby uzyskać prawie same kwiaty z pyłkiem i ew. cieniutkie łodyżki. Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puch. Stopniowo dodajemy jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Dolewamy mleko i sok z cytryny. Powinniśmy uzyskać ciasto średniej gęstości. Na koniec dodajemy kwiaty bzu i delikatnie mieszamy łyżką.
Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180 C przez 40 minut. Doskonale smakuje z jogurtem naturalnym.