Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ucierane ciasto z cytryną i kwiatami czarnego bzu. Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25901
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3119
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25901
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3119
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Składniki
Tortownicę 20 -21 cm smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Baldachy czarnego bzu obcinamy małymi nożyczkami tak aby uzyskać prawie same kwiaty z pyłkiem i ew. cieniutkie łodyżki. Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puch. Stopniowo dodajemy jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Dolewamy mleko i sok z cytryny. Powinniśmy uzyskać ciasto średniej gęstości. Na koniec dodajemy kwiaty bzu i delikatnie mieszamy łyżką.
Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180 C przez 40 minut. Doskonale smakuje z jogurtem naturalnym.