Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cytrynowe minigrzybki"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Wodę zagotuj z margaryną, cukrem i solą. Doprowadź do wrzenia i gotuj, aż tłuszcz się rozpuści. Zdejmij garnek z ognia i dodawaj partiami przesianą mąkę, cały czas miksując na wysokich obrotach. Odstaw do przestudzenia i wbijaj po jednym jajku, ciągle miksując (masa ma być lekko szklista).
Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij wysokie rozetki na wyłożoną pergaminem blaszkę. Piecz w 200 st. przez ok. 20 minut, aż ptysie będą rumiane. Galaretkę cytrynową rozpuść we wrzątku i zostaw do przestudzenia.
Białka zmiksuj na pianę, dodając cukier. Miksując, wlej tężejącą galaretkę. Piankę włóż do lodówki na 30 min.
Ptysie rozetnij na połówki. Na spody ponakładaj po porcji pianki. Polej ją odrobiną soku zmiksowanego z dżemem i przykryj wierzchami. Grzybki ułóż na półmis- ku w wianuszek. Oprósz cukrem.Źródło: Tina