Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cytrynowe muffinki i galaretki z żelkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 263
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 263
Składniki
Jajka ubijam z cukrami, dodaję maślankę, skórkę z cytryny, dokładnie miksuję.
Mąkę mieszam z prosz kiem do pieczenia i solą. Dodaję mąkę po łyżce do jajek i miksuję dalej. Margarynę rozpuszczam, studzę. Dolewam ją do ciasta, mieszam. Przekładam ciasto do do foremek, do 2/3 wysokości. Piekę 20 minut w 180°C.
Ostudzone muffinki dekoruję tak, jak lubię: kolorowymi lukrami i posypuję gotowymi ozdobami.Źródło: Kobieta i życie