Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cytrynowe muffinki i galaretki z żelkami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 942
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 942
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Składniki
Jajka ubijam z cukrami, dodaję maślankę, skórkę z cytryny, dokładnie miksuję.
Mąkę mieszam z prosz kiem do pieczenia i solą. Dodaję mąkę po łyżce do jajek i miksuję dalej. Margarynę rozpuszczam, studzę. Dolewam ją do ciasta, mieszam. Przekładam ciasto do do foremek, do 2/3 wysokości. Piekę 20 minut w 180°C.
Ostudzone muffinki dekoruję tak, jak lubię: kolorowymi lukrami i posypuję gotowymi ozdobami.Źródło: Kobieta i życie