Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cytrynowe ptasie mleczko"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Galaretki rozpuszczam w szkl. gotowanej wody, studzę. Mleko mocno schładzam i ubijam mikserem. Dodaję po łyżce ostudzonej płynnej galaretki, ciągle miksując.
Wylewam piankę do szklanego naczynia, wstawiam na noc do lodówki. Następnie wyjmuję i kroję w małe prostokąty.
Czekoladę wkładam do garnuszka, roztapiam w kąpieli wodnej, lekko studzę. Zanurzam piankę w ciepłej, ale nie gorącej czekoladzie, układam na kratce do zastygnięcia.
Tabliczkę czekolady warto zastąpić kuwerturą. Jest bardziej lśniąca i krucha, gdy zaschnie. Danuta Piecyk z GoździkowaŹródło: Kobieta i życie