Do góry

Desery Przepis na:

Cytrynowiec marmurkowy.

Cytrynowiec marmurkowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17898

Dodano:

Odsłon: 28711

Szybkie ,pachnące i bardzo smaczne.

Składniki

  • Margaryna Kasia
  • Jajka 4szt.duże
  • Mleko 400ml
  • Mąka 5szkl.
  • Cukier 2 szkl. cukier waniliowy
  • Pr.do pieczenia 4 łyżeczki
  • Kakao 3 łyżki
  • Rodzynki 10dkg.
  • Cytryny 2 duże
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cytrynowiec marmurkowy.

Przygotowanie

  1. Kasię,cukier i cukier waniliowy,mleko rozpuścić.Wystudzić,do zimnego dodać jajka,pr.do pieczenia,mąkę,sok z dwóch cytryn oraz startą skórkę.
    Zmiksować,dodać rodzynki i wymieszać.
    Na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć połowę ciasta.Do pozostałej dodać kakao i zmiksować.Wyłożyć na jasną część ciasta.
    Dać do nagrzanego piekarnika i piec w 180st.do tzw.suchego patyczka.
    Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem i startą czekoladą.

    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń