Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki cytrynowy serniczek na zimno.źródło:ewa-gotuje.pl
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 37
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 611
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 79
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 37
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 611
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 79
Składniki
Blachę (30x25) wysmarować cienką warstwą masła.
Biszkopty sklejać po 2 smarując w środku dżemem,a następnie układać w blaszce,w równych odstępach.
2 galaretki wsypać do 1,5 szklanki wrzątku,dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia.
Po 15 minutach rozpuścić 2 pozostałe galaretki w osobnym naczyniu.
Budyń ugotować w/g przepisu na opakowaniu,dodając do mleka 2 łyżki cukru.Po ugotowaniu wystudzić.
Masło utrzeć na puch,dodawać po łyżce budyniu i ucierać do wyczerpania,wówczas dodać 2 pierwsze tężejące galaretki i dokładnie mieszamy.
Powstałą masę wylać na biszkopty uważając by ich nie przemieścić.
Ciasto wstawić do lodówki,gdy lekko stężeje wylać na nie 2 pozostałe galaretki,schłodzić w lodówce.