Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cytrynowy sorbet"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1948
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1760
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1948
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1760
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Składniki
Skórkę z cytryny pokrój i wrzuć do rondelka. Dodaj wodę i cukier. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez 5 minut. Odstaw do schłodzenia.
Gotowy syrop cytrynowy wymieszaj z sokiem z cytryny i wodą mineralną. Wlej wszystko do wysokiego pojemnika i odstaw na 1,5 godz. do zamrażalnika. Po tym czasie wyjmij lody i wymieszaj je trzepaczką. Wstaw z powrotem.
Mieszaj lody mniej więcej raz na godzinę przez około 4 godziny. Im więcej razy mrożone smakołyki będą mieszane, tym będą lżejsze.Źródło: Takie jest życie