Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cytrynowy sorbet"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3809
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 227
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3809
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 227
Składniki
Skórkę z cytryny pokrój i wrzuć do rondelka. Dodaj wodę i cukier. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez 5 minut. Odstaw do schłodzenia.
Gotowy syrop cytrynowy wymieszaj z sokiem z cytryny i wodą mineralną. Wlej wszystko do wysokiego pojemnika i odstaw na 1,5 godz. do zamrażalnika. Po tym czasie wyjmij lody i wymieszaj je trzepaczką. Wstaw z powrotem.
Mieszaj lody mniej więcej raz na godzinę przez około 4 godziny. Im więcej razy mrożone smakołyki będą mieszane, tym będą lżejsze.Źródło: Takie jest życie