Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladki z masłem orzechowym"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3891
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1020
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3891
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1020
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Składniki
Czekoladę połam na kawałki, włóż do miski. Stop w kąpieli wodnej. Pędzelkiem rozsmaruj czekoladę w formie silikonowej (np. do kostek na lód z wgłębieniem). Wstaw na 10 minut do lodówki. Czynność powtórz 2 razy.
Niewielką ilość pozostałej czekolady odłóż, resztę wymieszaj z masłem orzechowym. Masą napełnij czekoladki. Wierzchy posmaruj pozostałą czekoladą, wygładź, schłodź.
Czekoladki wyjmij z foremek, zagłębienia napełnij mlekiem skondensowanym (ew. stopioną białą czekoladą).Źródło: Chwila dla Ciebie