Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i wyjątkowo smaczna babka.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Schłodzoną kremówkę zacznij ubijać, w trakcie ubijania wsyp cukier puder, dodaj białko jajka, wsyp proszek budyniowy, wsyp wiórki kokosowe. Całość wymieszaj dokładnie łopatką silikonową. Białka jajek zacznij ubijać ze szczyptą soli, gdy się spienią wsyp cukier waniliowy, następnie na 2,3 razy cukier. Gdy masa zgęstnieje, wrzuć żółtka, wymieszaj na małych obrotach miksera. Do miski przesiej przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Całość ponownie dokładnie wymieszaj na niskich obrotach miksera tylko do połączenia. Wlej cienką stróżką mleko, olej, wymieszaj. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej część ciasta ciemnego tak, żebyś zakryła spód blaszki. Łyżką w rzędzie wyłóż nadzienie kokosowe, łyżka za łyżką. Całość zalej pozostałym ciastem i wyrównaj łopatką silikonową wierzch ciasta. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 50 – 60 min. do suchego patyczka. Piecz w temp. 180 °C bez termoobiegu, na funkcji góra – dół. Ciepłą babeczkę pozostaw na blacie do wystygnięcia, przed podaniem posyp cukrem pudrem, lub możesz przygotować ulubioną polewę czekoladową. Smacznego!!!