Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowe babeczki na maślance"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 260
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 81
...ale pyszny.
Odsłon: 351
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 260
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 81
...ale pyszny.
Odsłon: 351
Składniki
Mleko zagotuj. Wrzuć połamaną czekoladę. Dodaj masło i maślankę. Podgrzewaj, aż czekolada się rozpuści. Wystudź. Mąkę przesiej do miseczki. Dosyp kakao, proszek, sodę i cukier. Sypkie wymieszaj. Wlej zimne mleko z czekoladą, masłem i maślanką. Wbij jajka. Ciasto wymieszaj drewnianą łyżką (nie używaj miksera!).
Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Napełnij ciastem. Piecz ok. 20 minut w temp. 180 st. Wystudź. Krem karpatkowy przygotuj według przepisu na opakowaniu. Przełóż do szprycy cukierniczej. Na każdą babeczkę wyciśnij rozetkę kremu. Ciastka udekoruj, np. marcepanowymi serduszkami.
ok. 30 min, 1 sztuka zawiera ok. 250 kcal. Ok. 1,20 zł za sztukęŹródło: Tina