Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowe babeczki na maślance"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27335
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27335
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Mleko zagotuj. Wrzuć połamaną czekoladę. Dodaj masło i maślankę. Podgrzewaj, aż czekolada się rozpuści. Wystudź. Mąkę przesiej do miseczki. Dosyp kakao, proszek, sodę i cukier. Sypkie wymieszaj. Wlej zimne mleko z czekoladą, masłem i maślanką. Wbij jajka. Ciasto wymieszaj drewnianą łyżką (nie używaj miksera!).
Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Napełnij ciastem. Piecz ok. 20 minut w temp. 180 st. Wystudź. Krem karpatkowy przygotuj według przepisu na opakowaniu. Przełóż do szprycy cukierniczej. Na każdą babeczkę wyciśnij rozetkę kremu. Ciastka udekoruj, np. marcepanowymi serduszkami.
ok. 30 min, 1 sztuka zawiera ok. 250 kcal. Ok. 1,20 zł za sztukęŹródło: Tina