Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowe babeczki na maślance"
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1843
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 228
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6323
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1843
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 228
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6323
Składniki
Mleko zagotuj. Wrzuć połamaną czekoladę. Dodaj masło i maślankę. Podgrzewaj, aż czekolada się rozpuści. Wystudź. Mąkę przesiej do miseczki. Dosyp kakao, proszek, sodę i cukier. Sypkie wymieszaj. Wlej zimne mleko z czekoladą, masłem i maślanką. Wbij jajka. Ciasto wymieszaj drewnianą łyżką (nie używaj miksera!).
Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Napełnij ciastem. Piecz ok. 20 minut w temp. 180 st. Wystudź. Krem karpatkowy przygotuj według przepisu na opakowaniu. Przełóż do szprycy cukierniczej. Na każdą babeczkę wyciśnij rozetkę kremu. Ciastka udekoruj, np. marcepanowymi serduszkami.
ok. 30 min, 1 sztuka zawiera ok. 250 kcal. Ok. 1,20 zł za sztukęŹródło: Tina