Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W pierwszej wersji miało to być ciasto pokrojonymi gruszkami ale pomyślałam, że nie zaszkodzi lekko zaszaleć i zapiekłam w cieście całe gruszki. Ciacho prezentuje się fajnie i super smakuje. Proste a jakie efektowne.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1095
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4737
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1382
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1095
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4737
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1382
Składniki
Gruszki umyć, obrać i delikatnie usunąć gniazda nasienne zostawiając ogonki. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z obydwoma cukrami. Następnie na najmniejszych obrotach miksując dodawać po jednym żółtku. Teraz resztę czynności wykonywać cały czas na najniższych obrotach. Mąkę przesiać przez sitko razem z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Następnie wlać olej i wymieszać ciasto.
Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą ( ja użyłam tortownicy z silikonowym bokiem więc posmarowałam tylko dno ). Ciasto wylać do przygotowanej formy, na środek wcisnąć jedną gruszkę i resztę wcisnąć koliście dookoła środkowej zostawiając odstępy. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 40 minut. Po upieczeniu i przestudzeniu oprószyć cukrem pudrem.