Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe babeczki z kawałkami czekolady
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 353
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4461
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1873
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3688
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 32021
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 353
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4461
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1873
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3688
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 32021
Składniki
Wyłożyć gazą 8 foremek. Ser ricotta przetrzeć przez sito do miski. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać cukier puder, ubitą śmietankę i ekstrakt waniliowy. Dokładnie utrzeć za pomocą trzepaczki bąblowej lub mikserem na niskich obrotach. Domieszać tartą czekoladę. Białka ubić w osobnej czystej miseczce na sztywną masę, która jednak nie powinna być sucha. Ostrożnie połączyć z masą serową.
Przełożyć mieszaninę do przygotowanych foremek. Postawić na tacy i umieścić w lodówce na 8 godzin lub na noc. Gaza wchłonie większość płynu.
Przygotować malinowy coulis. Maliny utrzeć w robocie kuchennym na puree. Przetrzeć je do miski przez sito i dodać cukier puder do smaku. Przed podaniem odwrócić foremkę na talerz. Polać masę serową malinowym coulis. Przybrać malinami i truskawkami. Ja osobiście wolę połączenie tego deseru z sosem balsamicznym do deserów i owocami, toteż na zdjęciu nie ma malinowego coulis.